OpVeerKracht

OpVeerKracht geeft mantelzorgers de aandacht en erkenning die ze verdienen. Met een mooi aanbod voor ontspanning, coaching, sport of verwennerij. Zo kunnen we ze energie, veerkracht en frisheid teruggeven. Niet alleen als welverdiende beloning. Ook als voorwaarde om dat waardevolle menselijke zorgkapitaal te behouden.

Uitstapjes en coaching

Voor alle mensen die zorg verlenen aan partner, familie en kennissen heeft OpVeerKracht een bijzonder programma samengesteld. Zodat mantelzorgers kunnen relaxen, bijtanken of bijleren. Het aanbod varieert van wensarrangementen tot verwenarrangementen. Van dagactiviteiten met maximale aandacht voor de deelnemer. Denk aan: coaching, sport- en spelactiviteiten en groepssessies. Van begeleidingstrajecten tot opleidingen. Allemaal met de intentie de deelnemer te laten ontspannen en inzicht te laten verkrijgen in zichzelf. En zo met meer energie en veerkracht terug te laten keren in het normale leven.

Verzekering en vergoeding

Als mantelzorger kun je aanspraak maken op vergoedingen en fiscale voordelen. Gemeenten hebben in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een eigen regeling voor het belonen van mantelzorgers. Verzekeraar Menzis geeft ook een vergoeding voor een mantelzorgarrangement in hun aanvullende pakket. Het aanbod van OpVeerKracht komt bij Menzis in aanmerking voor vergoeding. OpVeerKracht is lid van Mezzo.

Meer informatie over de arrangementen voor mantelzorgers? Kijk op de website van OpVeerkracht.