Le Logis

Aan de rand van het historische dorpje Chenaud ligt Jachtslot Le Logis. Het landgoed ligt op 3 ha. grond bij het rustige dorpje, prachtig gelegen in een kleine vallei aan de rivier La Dronne. Chenaud ligt aan de westkant van de Dordogne.

Jachtslot Le Logis is een bijzonder en groot jachtslot. Het is gebouwd in verschillende eeuwen. Het oudste deel is gebouwd in 1626 (op fundamenten uit 1098). En de andere delen, zoals schuur en torentjes, zijn in de 18e en 19e eeuw erbij gebouwd.

Le Logis heeft een grote schuur met een toren, een aparte Pigeonnier en een echte oude waterput. Tussen 2002 en 2006 is het huis in eigen beheer volledig door Vera en haar man Max gerenoveerd en aangepast aan de wensen van deze tijd. Vera heeft de gehele inrichting met veel gevoel voor smaak verzorgd.

In de zomer is het heerlijk vertoeven in de tuin onder de eeuwenoude lindes. Je kunt eindeloos wandelen tussen de fruitbomen, de platanen of in het kleine bos. Langs de waterkant kun je op het terras – 4 x 7 meter en deels boven het water – genieten van het kabbelende water en de voorbij varende kano’s. Het water is helder en perfect om in te zwemmen.

Vakantie & training

Jachtslot Le Logis is uitstekend geschikt voor vakantie met vrienden of familie, voor een retraite of als locatie voor reünie of training. En er is genoeg privacy met voldoende gemeenschappelijke ruimten.

Jachtslot Le Logis is als geheel te huur voor 14 personen en in drie aparte delen: La Mazilière (8 personen); La Dronne (4 personen) en La Grange (2 personen).
Daarnaast is van het oude zwembad van Jachtslot Le Logis een multifunctionele ruimte gemaakt. Deze Orangerie is een bijzondere ruimte van zo’n 50 m2 met veel licht dat door de grote ramen binnenkomt. Verder is er een pantry, vloerverwarming, open haard, muziekinstallatie en draadloos internet.

Kijk voor meer informatie over Jachtslot Le Logis op de website. Voor informatie over de beschikbaarheid en voor boekingen kun je contact opnemen via info@lelogis.nl of bellen naar 0643 228 725.