Relatietherapie

Weer samen leven vanuit harmonie

Als je merkt dat jullie op een kruispunt in jullie leven zijn aangekomen, is relatietherapie een zinvolle weg. Een kruispunt dat aandacht vraagt om bewust samen te groeien of nieuwe wegen te bewandelen. Dan is het mooi je te bezinnen welke kant je verder op wilt gaan. Maar het is ook van belang dat je inzicht krijgt in waarom je bent aangekomen waar je aangekomen bent. Wat heeft ervoor gezorgd dat verandering gewenst is, wat speelt er en wat zit er in de weg?

Het kan ook zijn dat jullie beiden je heel bewust zijn dat samen groeien uitdagingen geeft. Die kun je vol blijheid verwelkomen als er bewustzijn is. Als jullie willen investeren in een nog grotere groei samen en als individu. Groeien kunnen we namelijk niet alleen. De ander is dus ongelooflijk belangrijk. Of dat nu een partner, vriend of vriendin is, we hebben elkaar nodig om zelf en daardoor ook samen te groeien.

Wacht niet tot het te laat is

Relatietherapie is dan ook niet iets wat je pas inzet als het bijna te laat is. Dat zou je juist preventief kunnen inzetten om samen te groeien in de relatie. Samen groeien betekent ook het lef te hebben eerlijk en open te zijn naar jezelf en de ander. De weg van verbinden is geweldig als je je niet laat verblinden!

Een enkel gesprek is vaak niet voldoende om daar te komen waar het over gaat. Daarnaast zorgt het werkelijke leven voor de lastige gebeurtenissen. Maar daardoor biedt dat mooi materiaal als input voor de therapie. Als je echt stappen wilt zetten, is het verstandig vier tot zes keer samen een sessie van minimaal twee uur te volgen. Dat hebben jullie nodig om echt voldoende tools te krijgen om samen verder te groeien.

Naast deze sessies organiseer ik ook met InnEarth bij voldoende deelnemers relatieweken. Deze vinden meestal plaats in de zomerperiode. Dat kun je dan ook zien als vakantie. Zes nachten en zeven dagen samen zijn onder begeleiding van een team professional dat weet waar relaties vaak op vastlopen. Zij zijn deskundig in hoe je uit deze stilstand weer de stap kunt maken naar de groei. Het is een mooie intensieve week waar afwisseling, diepgang, delen, kwetsbaar zijn enkele ingrediënten zijn. Deze week werpt vast en zeker je hele leven zijn vruchten af.

Vanuit balans kun je verder. Vera van de Ven helpt je ook in deze fase graag. De mensen uit het team begeleiden en gidsen je in de weg die je kiest en in de ontwikkeling die je doormaakt.